Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΔΙΝΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΦΕΥΡΕΤΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΠΕΤΡΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ

Απο Τασο Πετριδη

Νομίζω ότι τέτοιο σπινθηροβόλο βλέμμα δεν έχω δει πολλά χρόνια τώρα…
αυτή η ματιά του κρύβει τόσα πολλά και ανείπωτα,

τόσο πάθος για τη φύση και την επιστήμη, τόσο θυμό για τους άθλιους καιροσκόπους, τόση αγανάκτηση για το άδικο που κατατρώει τον κόσμο μας μα και τόση σιγουριά και πίστη στις πανανθρώπινες αξίες που γεννήθηκαν και στέριωσαν χρόνια τώρα στην αγνή και αμόλυντη ψυχή του.
Δεν είναι επαγγελματίας ρήτορας, δεν έχει τη φινέτσα του πολιτικού λαοπλάνου, ανάξιος τελείως να πει έστω κι ένα ψέμα, δεν είναι τηλεοπτικός και μάλλον δεν «γράφει»…
Ολάκερη όμως η παρουσία του, η κίνησή του, οι δονήσεις του σώματός του, ο παθιασμένος τρόπος που μιλά, που επαναλαμβάνει όλα αυτά που του τυραννάνε την ψυχή, μαρτυρούν και φανερώνουν το πώς είναι ένα αληθινά δημιουργικό ανθρώπινο πλάσμα που καίγεται να προσφέρει παραπάνω απ όσο του αναλογεί.
Τα βράδια δυσκολεύεται να κοιμηθεί, οι αγωνίες τον κυκλώνουν, οι σκέψεις χοροπηδάνε σαν τρελές, θέλει να προλάβει…να ολοκληρώσει το έργο του, την αποστολή του, το καθήκον του απέναντι στον άνθρωπο και τη φύση.
Έτσι νοιώθει…
Νομίζω ότι είμαστε απίστευτα τυχεροί που το μυστικό της τεχνολογίας του υδρογόνου αποκαλύφτηκε σε μια τόσο φωτεινή, τόσο ταπεινή και τόσο ανοιχτόμυαλη και ανιδιοτελή παρουσία.
Δεν έχω συναντήσει αυτά τα δύσκολα και περίεργα χρόνια άλλον άνθρωπο που να αποστρέφεται τόσο τον πλούτο που του προσφέρεται, που γι αυτόν πλούτος είναι ένα ανθρώπινο χαμόγελο, το δίκαιο και η ηθική.
Όσοι τον κρίνουν με βάση τις δικές τους προκαταλήψεις, τις εικόνες και τις προσδοκίες τους είναι βέβαιο ότι χάνουν το μεγαλύτερο κομμάτι αυτού του ξεχωριστού ανθρώπου, χάνουν την έμπνευση και το όραμα που μεταφέρει.
Να ξέρετε ότι μας περιμένουν πολύ δύσκολες και πολύ συγκλονιστικές ώρες από δω και πέρα…στον τόπο αυτό λεηλατούνται και η γη και οι αξίες του.
Ο Πέτρος ο Ζωγράφος και ολόκληρη η ομάδα του όμως έχουν στα χέρια τους το πολύτιμο αντίδοτο που μπορεί να ελευθερώσει την κοινωνία μας από τη σκλαβιά και τη δουλεία.
Είναι ένας πόλεμος, πότε ωμός και πότε καλυμμένος, να το θυμάστε…
…και σ αυτό τον πόλεμο οφείλουμε να είμαστε με τη μεριά του δίκαιου και της ηθικής, δίπλα στον Πέτρο Ζωγράφο, το φίλο και συνάνθρωπό μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου