Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016

Ο υποψήφιος συνεργάτης του Πέτρου Ζωγράφου "ξέμεινε" με το Tesla στην Κοζάνη!

Ένας ακόμη ταξιδιώτης με ηλεκτρικό Tesla Model S πέρασε τη δική του περιπέτεια και ανακάλυψε πως  στην Ελλάδα του 2016 ακόμα δεν υπάρχουν υποδομές για ηλεκτρικά οχήματα.

Πρόκειται για τον γερμανό επιχειρηματία Georg Scholl, που επισκέφτηκε την προηγούμενη εβδομάδα την Αθήνα προκειμένου να γνωρίσει τον εφευρέτη Πέτρο Ζωγράφο και να διερευνήσει τρόπους συνεργασίας μαζί του, καθώς ο ίδιος έχει εταιρεία που ασχολείται με φωτοβολταϊκά και πράσινη ενέργεια.
Η επιστροφή του από την Αθήνα περιλάμβανε στάση στην Κοζάνη όπου θα φόρτιζε και το αυτοκίνητο του. Λογάριασε όμως χωρίς, ή μάλλον μαζί με τον ξενοδόχο, που τον διαβεβαίωσε ότι ο σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην ΔΕΗ Κοζάνης λειτουργεί κανονικά.

Να έχει έρθεις με ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα και να μην έχει μέρος να το φορτίσεις...
Να έχει έρθεις με ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα και να μην έχει μέρος να το φορτίσεις...

Υποδομή χωρις... ρεύμα! 
Να σημειώσουμε πως οι σταθμοί φόρτισης της ΔΕΗ είχαν μπει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Green e-Motion", το οποίο όταν ολοκληρώθηκε δεν υπήρχε σχεδιασμός να συνεχίσουν την λειτουργία τους σαν κοινόχρηστοι. Έτσι ενώ συνεχίζουν να είναι συνδεδεμένοι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ούτε από την ίδια τη ΔΕΗ και φυσικά ούτε από όσους ενδιαφέρονται να φορτίσουν το ηλεκτρικό τους όχημα!
Όπως ήταν αναμενόμενο ο ξένος επισκέπτης δεν έβρισκε λύση στο θέμα φόρτισης του αυτοκινήτου του μέχρι που βρέθηκε η λύση από έναν φίλο της ηλεκτροκίνησης που έτυχε να περνά από το σημείο. Ο λόγος για τον μηχανικό Θάνο Τουρτούρα που μόλις είδε το Tesla, αντιλήφθηκε τι συνέβη και πρόσφερε στον οδηγό του Tesla φιλοξενία και ρεύμα προκειμένου να φορτίσει όχημά για να μπορέσει να συνεχίσει το ταξίδι του.
Καλά που... βρέθηκε ο Θάνος Τουρτούρας και ο επισκέπτης κατάφερε να φορτίσει το όχημά του!
Καλά που... βρέθηκε ο Θάνος Τουρτούρας και ο επισκέπτης κατάφερε να φορτίσει το όχημά του!

Ο Γερμανός χάρη σε αυτή τη βοήθεια επέστρεψε στην πατρίδα του...

Η εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα χρησιμοποιώντας ως καύσιμο το απλό νερό, όπως και οι προοπτικές που διανοίγονται από την αξιοποίησή της, έχουν παρουσιαστεί αναλυτικά σε ζωντανές εκπομπές του zougla.gr με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. 

Η σπουδαία εφεύρεση έχει ξεπεράσει προ καιρού τα ελληνικά σύνορα. Έντονο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από μεγάλες εταιρίες του εξωτερικού, για την ανάπτυξη και προώθησή της στο ευρύ κοινό. Ο πρόεδρος μιας μεγάλης γερμανικής εταιρίας παραγωγής και εγκατάστασης ηλιακών πάνελ, Georg Scholl, συμβουλεύτηκε τον Έλληνα συνεργάτη του Ιωάννη Χρήστου, έκανε το επόμενο βήμα και ταξίδεψε στην Αθήνα για να συναντήσει την ερευνητική ομάδα.

Διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι την αρχή λειτουργίας της εφεύρεσης και την αποτελεσματικότητά της, ο γερμανός επιχειρηματίας και επιστήμονας διαβλέπει, όπως πολλοί ακόμα, τις τεράστιες προοπτικές ανάπτυξής της. Έχουν ξεκινήσει δε διερευνητικές συζητήσεις με την ομάδα του Πέτρου Ζωγράφου, προκειμένου να εξακριβωθούν οι προϋποθέσεις που θα οδηγούσαν σε συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, ώστε να καταστεί εφικτή σύντομα η βιομηχανική κατασκευή της εφεύρεσης, με την απαραίτητη συνθήκη φυσικά η τελευταία να παραμείνει σε ελληνικά χέρια.
Παράλληλα, ο εφευρέτης μας ξενάγησε στο εργαστήριό του, εκεί όπου με υπερσύγχρονα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας έχει κατορθώσει να εφεύρει μια λύση, που φιλοδοξεί να λύσει το ενεργειακό πρόβλημα, με απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Επί τη ευκαιρία της επίσκεψης, το zougla.gr βρέθηκε στο εργαστήριο του Πέτρου Ζωγράφου και σας παρουσιάζει την αναβαθμισμένη εφεύρεση, με μια επίδειξη λειτουργίας της σε πραγματικές συνθήκες σε κατοικία: 

συνδεδεμένη εύκολα και απλά με το ηλεκτρικό δίκτυο, και με κλειστό τον διακόπτη της ΔΕΗ, παρακολουθούμε την εφεύρεση ναπαρέχει απρόσκοπτα ρεύμα καλύπτοντας τις ανάγκες ενός σύγχρονου σπιτιού. 

Οι νομικές διεργασίες που απαιτούνται για την κατοχύρωσή της παγκοσμίως, καθώς και η τεχνική αναβάθμισή της από τον εφευρέτη και την ομάδα του προκειμένου στο εγγύς μέλλον να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους πολίτες, βρίσκονται σε εξέλιξη όλο αυτό το διάστημα.Στόχος ​να καταστεί εφικτή σύντομα η βιομηχανική κατασκευή της εφεύρεσης, με την απαραίτητη συνθήκη να παραμείνει σε ελληνικά χέρια

Οι εξελίξεις με τη μεγάλη εφεύρεση είναι συνεχείς και ραγδαίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου