Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Διαδικτυακή έρευνα – γκάλοπ για την εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου

Πάρτε μέρος και επιλέξτε μία από τις απαντήσεις που σας αντιπροσωπεύει.
Οι ερωτήσεις σε αυτήν την έρευνα έχουν τεθεί με τέτοιον τρόπο ώστε να προκύψει και να αναλυθεί η τάση της κοινής γνώμης που έχει δημιουργηθεί, (μετά από σχεδόν 1 χρόνο), από την δημοσίευση της εφεύρεσης στη zougla.gr

Γκάλοπ για την εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου

Η ομάδα ΕΛΛΩ θα μεταβιβάσει τα αποτελέσματα στον Κο Πέτρο Ζωγράφο και την ομάδα του, καθώς και θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματα, ταυτόχρονα με την ανάλυση, στην ιστοσελίδα www.ello.gr, μετά την λήξη της ψηφοφορίας, στις 1 Ιανουαρίου 2017.
Όλοι οι επισκέπτες του ELLO.gr μπορείτε ελεύθερα -και χωρίς να δώσετε το email σας ή το όνομά σας- να λάβετε μέρος και να επιλέξετε μόνο μία από το σύνολο των απαντήσεων που σας δίνεται.
Ταυτόχρονα μπορείτε να ελέγχετε και την πορεία της έρευνας, (καταμέτρηση ψήφων και ποσοστά), καθ’ όλη την διάρκεια της ψηφοφορίας.

(Αυτό ισχύει μόνο με την προϋπόθεση πως έχετε πρώτα πάρει μέρος στην ψηφοφορία).
Η έρευνα θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2016, εκτός βέβαια αν προκύψει λόγος, είτε για διακοπή, είτε για επιπλέον επιμήκυνση.
ELLO. gr



Mία εφεύρεση που χρησιμοποιεί ως καύσιμο μόνο το νερό, πόσιμο ή υφάλμυρο, φιλοδοξεί να αλλάξει όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα για την παραγωγή ηλεκτρισμού καθώς και για την παραγωγή υδρογόνου ως καύσιμη ύλη για τη λειτουργία βενζινοκινητήρα και να λύσει το ενεργειακό πρόβλημα. Επινοήθηκε από μια ελληνική ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον ερευνητή και εφευρέτη Πέτρο Ζωγράφο που ασχολήθηκε από το 1980 με την έρευνα των ραδιοσυχνοτήτων και των ηλεκτροφασματικών εφαρμογών. Το zougla.gr αναδεικνύει αυτή την εντυπωσιακή ανακάλυψη με σκοπό να επακολουθήσει η αναγνώριση από την επιστημονική κοινότητα και να καλυφθεί η… απόσταση μεταξύ των επιστημονικών εργαστηρίων και της παραγωγής και διάθεσης στο ευρύ κοινό της εφαρμογής, με προφανή οφέλη για όλο τον κόσμο.

Πέτρος Ζωγράφος – Η εφεύρεση που αλλάζει τον κόσμο

O εφευρέτης-ερευνητής Πέτρος Ζωγράφος και η επιστημονική του ομάδα ισχυρίζονται ότι αν και τα οφέλη -και οι δυνατότητες αξιοποίησης- της εφεύρεσης είναι τεράστια, κάθε φορά που προσέγγιζαν έναν κρατικό φορέα για να συνεργαστούν, η αρχική αποδοχή και ενθουσιασμός έδιναν τη θέση τους στη συνέχεια στην… παγερή σιωπή, σε σημείο απογοήτευσης. Η παρουσίαση της συσκευής από την εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, προκάλεσε μεγάλη αίσθηση τόσο στο κοινό, όσο και στην επιστημονική κοινότητα.

ΠΕΤΡΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ

Ο Πέτρος Ζωγράφος είναι ηλεκτρονικός μηχανικός, ερευνητής και εφευρέτης. Γεννήθηκε την 15 Ιουνίου 1955 στον Πειραιά και μετά τις σπουδές του ασχολήθηκε από το 1980 με την έρευνα των ραδιοσυχνοτήτων και των ηλεκτροφασματικών εφαρμογών. Εργάζεται από το 1985 ως ανεξάρτητος Ηλεκτρονικός Μηχανικός, διαθέτοντας σχετική άδεια λειτουργίας εργαστηρίου κατασκευής και επισκευής ηλεκτρονικών επιστημονικών τεχνικών συσκευών και οργάνων υψηλής τεχνολογίας.
Είναι ένας από τους τεχνικούς πρωτεργάτες της ιδιωτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης στην Ελλάδα την δεκαετία του 1990. Σχεδίασε τα συστήματα ακτινοβολιών και εκπομπής προγράμματος πολλών ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών μεταξύ των οποίων οι ΩΧ FM, Super FM, Super Hellas TV, Ελλάδα FM, Νέοι Ορίζοντες FM, Φάρος FM και πολλών άλλων.
Από το 1981 έως το 1986 διατέλεσε καθηγητής Ραδιοηλεκτρολογίας στην Ανωτέρα Σχολή Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΣΜΕΝ) του Πειραιά και δίδαξε εφαρμογές ηλεκτρονικών συστημάτων στην Τεχνική Σχολή «Αναξαγόρας». Επίσης δίδαξε σε εκπαιδευτικά σεμινάρια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων(ΠΟΣΕΗ).
Έχει ασχοληθεί με την εφεύρεση, σχεδίαση και κατασκευή ηλεκτροφασματικών εφαρμογών, για αρκετές από τις οποίες είναι κάτοχος και διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας όπως:
  1. Στατό μετασχηματιστή εναλλακτήρα μετατροπής του συνεχούς ηλεκτρικού ρεύματος σε εναλλασσόμενο, που παρουσιάστηκε από την εκπομπή «Καινοτομίες» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Καράλη.
  2. Ειδικό μετασχηματιστή ταλαντώσεως τροφοδότησης λυχνιών αερίου.
Aμφότερες οι εφαρμογές των εφευρέσεων δοκιμάσθηκαν με επιτυχία από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Υπουργείο Βιομηχανίας Έρευνας και Τεχνολογίας, τον Ελληνικό Οργανισμό Μικρομεσαίων Μεταποιητικών Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας (ΕΟΜΜΕΧ) και το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».
Μαζί με τον δικηγόρο Ιωάννη Σπηλιόπουλο έχουν αποκτήσει πρόσφατα (Φεβρουάριος 2013) Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας από τον ΟΒΙ για μέθοδο και συσκευή ηλεκτρόλυσης ύδατος και παραγωγής υδρογόνου ως καυσίμου με χρήση συνδυασμού συχνοτήτων, ενώ έχουν καταθέσει και αίτηση ευρεσιτεχνίας για μέθοδο και συσκευή χρήσης του ηλιακού φάσματος ως πηγή θερμικής ενέργειας που μετατρέπεται σε κινητική.

Το χρονικό της δημοσίευσης

Η αίθουσα όπου διεξήχθη το επιστημονικό συνέδριοΗ τηλεοπτική εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» έφερε στο φως τη μεγάλη ελληνική εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου που φιλοδοξεί να δώσει λύση στο ενεργειακό. Το δεύτερο βήμα το έκανε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών που διοργάνωσε ειδικό επιστημονικό συνέδριο για τη συσκευή που παράγει ρεύμα. Οι πρώτες αντιδράσεις από την επιστημονική κοινότητα είναι κάτι παραπάνω από θετικές. Έπειτα από τέσσερις εκπομπές στην τηλεόραση της «Ζούγκλας» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, έγινε κατ’ αρχήν αποδεκτή η εφεύρεση του Έλληνα φυσικού Πέτρου Ζωγράφου που παράγει άφθονο ρεύμα από αθώο νεράκι, σε ειδικό συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Η επιστημονική κοινότητα υποκλίνεται στην εφεύρεση και πλέον έχει ανοίξει ο δρόμος του διαλόγου για την καθιέρωση και την αποδοχή της. Όπως αναδείχτηκε, οι δυνατότητες εφαρμογών της εφεύρεσης πραγματικά εκπλήσσουν και ενθουσιάζουν. Αξιοποιώντας την ίδια αρχή λειτουργίας, στη εκπομπή έγινε ζωντανή επίδειξη παραγωγής υδρογόνου από μια μεγαλύτερη σε μέγεθος συσκευή του Πέτρου Ζωγράφου, το οποίο αξιοποιήθηκε ως καύσιμη ύλη για τη λειτουργία βενζινοκινητήρα!  Ο κινητήρας πήρε… μπροστά, σκορπίζοντας ενθουσιασμό στους παρευρισκόμενους επιστήμονες του πάνελ της εκπομπής, αφήνοντας υποσχέσεις και ελπίδες για τη μετάβαση σε ένα εντελώς διαφορετικό – πάμφθηνο και οικολογικό – μοντέλο μετακινήσεων καθώς και θέρμανσης των σπιτιών μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κατάλοιπα αυτής της καύσης του υδρογόνου δεν είναι καθόλου ρυπογόνα. Παράλληλα παρουσιάστηκε μια καθοριστικής σημασίας εξέλιξη: Πραγματοποιήθηκε μία κλειστή σύσκεψη στο Πεντάγωνο, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, επιστημόνων και πολιτικού προσωπικού, για τη μεγάλη ελληνική εφεύρεση. Ο Πέτρος Ζωγράφος παρουσίασε τη συσκευή του και αμέσως βρήκε ανταπόκριση από την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η οποία χαρακτήρισε «στρατιωτικό μυστικό» την αρχή λειτουργίας της. Πλέον, έπειτα από την αναγνώριση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, το υπουργείο αναλαμβάνει την εποπτεία της διαδικασίας, ώστε η συσκευή να κατοχυρωθεί ως στρατιωτική πατέντα, εξασφαλίζοντας όλα τα απαραίτητα εφόδια για την ανάπτυξη και την ασφάλειά της, ενώ παράλληλα θα διαθέσει ειδικό εργαστήριο για την υλοποίηση του προγράμματος που φιλοδοξεί να δώσει λύση στο ενεργειακό.

Λίγα λόγια για τη μεγάλη εφεύρεση, όπως αναφέρεται στο περιοδικό «Physics»:

Μέθοδος και συσκευή ηλεκτρόλυσης του ύδατος και παραγωγής υδρογόνου ως καυσίμου με χρήση συνδυασμού υψηλών συχνοτήτων οι οποίες παράγονται μέσω ημιτονικών ταλαντωτών και οι οποίες αναμειγνυόμενες, ενισχυόμενες και συνδυαζόμενες καταφέρνουν να διασπούν το ύδωρ στα συστατικά του στοιχεία (υδρογόνο και οξυγόνο) διά του φαινομένου του συντονισμού.
Με κατάλληλους ρυθμούς και βοηθητικούς οπλισμούς επεξεργασίας εισάγονται στις πρωτογενείς συχνότητες που παράγονται από τους ημιτονικούς ταλαντωτές, δευτερογενείς συχνότητες που συνδιαμορφώνουν τη δομή των αρχικών συχνοτήτων, ώστε να επιτευχθεί ο κατάλληλος συνδυασμός συχνοτήτων μέσω αντίστοιχου ηλεκτρονικού κυκλώματος (αποτελούμενου από απομονωτή, μίκτη, διαμορφωτές, ψηφιακούς ελεγκτές συχνοτήτων, κατευθυντικό ζεύκτη, πολλαπλασιαστές και γραμμικούς ενισχυτές). Με τον κατάλληλο συντονισμό αυτών των συχνοτήτων επιτυγχάνεται η δόνηση των μορίων του ύδατος και η διάσπασή τους στα αέρια υδρογόνο και οξυγόνο. Τα αέρια αυτά διαχωρίζονται κατόπιν με ειδικούς οδηγούς διαλογής και το παραγόμενο υδρογόνο οδηγείται μέσω αντίστοιχης ειδικής σύνδεσης στον μηχανισμό παραγωγής ενέργειας για να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο.
  • Για πλήρη περιγραφή της εφεύρεσης (όπως δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Physics News) ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
  • Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας – Patent Water Energy του Πέτρου Ζωγράφου ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Ενημέρωση 21 Ιανουαρίου 2016
Στην «καρδιά» της συσκευής του Πέτρου Ζωγράφου έφτασε η εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, που προβλήθηκε ζωντανά το απόγευμα της Πέμπτης από την τηλεόραση της Ζούγκλας.
Ο εφευρέτης παρουσίασε κομμάτι κομμάτι τη θαυματουργή συσκευή που παράγει ρεύμα και υδρογόνο από νερό, προς επιβεβαίωση των λεγομένων του και προς απάντηση σε κάθε είδους… «φωστήρα» που αμφισβητεί το μέγεθος του επιτεύγματος.
Οι αποκαλύψεις ήταν αποστομωτικές… Πουθενά μπαταρία, πουθενά οτιδήποτε «ύποπτο» σε μια συσκευή που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα από αθώο νεράκι…
Ενδεικτικές του μεγέθους της επιτυχίας οι δηλώσεις του ηλεκτρολόγου-μηχανικού Παντελή Κοτσιάνη, ο οποίος ενθουσιασμένος αναφώνησε: «Με μια τέτοια συσκευή, η Ελλάδα καθίσταται η πρώτη ενεργειακή δύναμη παγκοσμίως».
Στην έναρξη της εκπομπής, ενώπιον του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και εκλεκτών καλεσμένων, ο εφευρέτης παρουσίασε ένα πείραμα: Παραγωγή υδρογόνου από μικροκυματικό ταλαντωτή. Μία συσκευή που με δύο μικρά μεταλλάκια θα μπορούσε να προσφέρει υδρογόνο για πέντε ολόκληρες ημέρες. Τροφοδοτώντας την μόνο με νερό. Στην αρχή, για τη διενέργεια του πειράματος δόθηκαν με μπαταρία 5 volt, τα οποία φυσικά δεν απαιτούνται στη συσκευή που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα από το νερό. Σαν να λέμε… Αθήνα-Θεσσαλονίκη με 18 λεπτά του ευρώ…
Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος τροφοδότησε τη συσκευή με το νερό που έπινε. Και εγένετο φως… Οι λάμπες άναψαν, το τρυπάνι των 600 watt λειτούργησε και ο κ. Ζωγράφος απέδειξε για μία ακόμη φορά το μεγαλείο της εφεύρεσής του.
Το βολτόμετρο μέτρησε τάση εξόδου 220 volt. Παρά τη λειτουργία του τρυπανιού η τάση παρέμεινε σταθερή… Ωστόσο το τρυπάνι δεν λειτούργησε μόνο για… «εφέ». Εξάλλου, σε προηγούμενη εκπομπή μπροστά στις κάμερες είχε τρυπήσει ένα κομμάτι ξύλου.
Εν συνεχεία στη θέση του βολτόμετρου  πήρε το αμπερόμετρο. Το αποτέλεσμα και πάλι εκπληκτικό. Ο μετρητής έδειξε ένταση περισσότερα από 20 αμπέρ που είχε τη δυνατότητα να μετρήσει το αμπερόμετρο.
Ακολούθως, για πρώτη φορά, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, η συσκευή άνοιξε… Τα καλώδια κόπηκαν. Η συσκευή εξαερώθηκε, ώστε να εκτονωθεί ο ψυχρός αντιδραστήρας, μέσω υποπίεσης. Μέσα στη συσκευή δημιουργήθηκε κενό.
Με «όπλο» το κατσαβίδι, ο Πέτρος Ζωγράφος αφαίρεσε τα μεταλλικά καλύμματα, προκειμένου να αποκαλύψει το εσωτερικό της συσκευής του.
Στο επάνω μέρος της συσκευής υπήρχε ο υποδοχέας και η δεξαμενή του νερού. Τα χοντρά τοιχώματα της συσκευής, που αντέχει πίεση έως 20 bar αφαιρέθηκαν. Eμφανίστηκαν οι κυματοδηγοί, που μεταφέρουν την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από τον μικροκυματικό ταλαντωτή στον προορισμό τους.
Αφαιρέθηκε το υψίσυχνο σωληνάκι, αφαιρέθηκαν οι δίοδοι γκαν και η δεύτερη κυματοσειρά. Σιγά-σιγά άρχισε να αποκαλύπτεται η «καρδιά» της συσκευής. Οι δύο μεταλλικές «καρδιές», βάρους 5 κιλών η καθεμία, που μετατρέπουν το νεράκι σε ηλεκτρικό ρεύμα, καταλήγοντας σε μία πλακέτα. Σύμφωνα με τον κ. Ζωγράφο, οι βίδες της καρδιάς ρυθμίζονται και παίζουν τον ρόλο φίλτρου για τις δύο τελικές συχνότητες. Απορρίπτουν τις υπόλοιπες και συντονίζουν το φίλτρο ώστε να βγάλουν τις επιθυμητές συχνότητες. «Μέσα στην καρδιά δημιουργείται όλη η ιστορία», ανέφερε ο εφευρέτης. Μέσα υπάρχει και η πολυμερική μεμβράνη, σε κάθε κυψέλη της οποίας βρίσκονται τα κομμάτια του μετάλλου. Στην «καρδιά» υπάρχει η είσοδος που μπαίνει το νερό και η έξοδος που βγάζει το υδρογόνο…

Η «περίεργη» επιμονή και καχυποψία

«Συνάντησα πολλά προβλήματα που δεν περίμενα και δεν γνωρίζω τον λόγο. Συναντήσαμε δυσκολίες από Έλληνες. Δεν βλέπουν το αποτέλεσμα, αλλά προβάλλουν περίεργες αντιρρήσεις», ανέφερε ο εφευρέτης για να εισπράξει την απάντηση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου: «Η χαμηλή νοημοσύνη να αντιπαλεύεται καθετί σημαντικό».
Τέτοια ήταν η σκανδαλώδης αδιαφορία, που κάθε άλλος εφευρέτης θα είχε ήδη απευθυνθεί στις πολυεθνικές του εξωτερικού, προκειμένου να πουλήσει την πατέντα του και να θησαυρίσει. Ο Πέτρος Ζωγράφος, όμως, επιμένει πεισματικά. Η εφεύρεση είναι και θα παραμείνει ελληνική, μια «ανάσα» για τη χειμάζουσα εθνική οικονομία. Το αντίδοτο στην ανυποληψία της χώρας…

Η Ελλάδα πρώτη δύναμη παγκοσμίως

Εμφανώς ενθουσιασμένος τον λόγο έλαβε στο τέλος της εκπομπής ο φυσικός, Παντελής Κοτσιάνης.
«Η δυναμική που βγάζει η συγκεκριμένη συσκευή είναι μοναδική. Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο», αναφώνησε.
«Αρχικά, ήμουν επιφυλακτικός, αλλά αυτή η συσκευή είναι ένα μεγάλο καλό για τον πλανήτη. Συνήθως Αμερικανοί και Κινέζοι ασχολούνται με παρόμοιες πατέντες. Είτε ασχολούνται, είτε φροντίζουν να τις… εξαφανίζουν. Πώς θα γίνονται αυτοί οι πόλεμοι για το πετρέλαιο αν υπάρχει αυτή η συσκευή. Κάποιοι κερδίζουν από το πετρέλαιο. Αυτοί που το ελέγχουν γιατί να θέλουν να το χάσουν από τα χέρια τους», πρόσθεσε. «Με μια τέτοια συσκευή, η Ελλάδα καθίσταται η πρώτη ενεργειακή δύναμη παγκοσμίως», κατέληξε, μην μπορώντας να κρύψει τον ενθουσιασμό του.
Ενημέρωση 5 Φεβρουαρίου 2016
1905882
Μία σημαντικότατη πτυχή, κομβικής σημασίας, για την ευρεία αξιοποίηση της συσκευής του Πέτρου Ζωγράφου παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης (5-2-2016) στον «Κίτρινο Τύπο» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.
Ο Νίκος Γκλιάτης, μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και πληροφορικής, δημιούργησε ένα ειδικό πρόγραμμα υπολογίζοντας το συνολικό κόστος των μέχρι σήμερα γνωστών πηγών ενέργειας σε σχέση με την τεχνολογική καινοτομία του συστήματος του Πέτρου Ζωγράφου.
Έπειτα από την εξομοίωση λειτουργίας ενός σπιτιού 120 τ.μ., οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το σύστημα του Πέτρου Ζωγράφου είναι κατά πολύ φθηνότερο από όλες τις γνωστές πηγές παραγωγής ενέργειας (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, LPG, κιλοβατώρα-ΔΕΗ).
Ο κ. Γκλιάτης εξομοίωσε τη λειτουργία μιας κατοικίας υπολογίζοντας την ενέργεια που απαιτείται για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και θέρμανσης μέσα σε έναν χρόνο.
Εφόσον η συσκευή του Έλληνα φυσικού βιομηχανοποιηθεί και παραχθεί μαζικά, τότε το κόστος λειτουργίας μίας τυπικής κατοικίας είναι 6 φορές πιο φθηνό από την πιο οικονομική μέθοδο θέρμανσης που είναι η αντλία θερμότητας.
Επί της ουσίας, η συσκευή του Πέτρου Ζωγράφου εκτός από το χαμηλότατο κόστος καθιστά την κατοικία αυτάρκη και αυτόνομη όσον αφορά στη χρήση ενέργειας, ενώ παράλληλα είναι απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον. Αυτό διότι, σύμφωνα με τον εφευρέτη, τα κατάλοιπα της συσκευής δεν περιλαμβάνουν κανένα άλλο στοιχείο, όπως διοξείδιο και μονοξείδιο του άνθρακα, παρά μόνο νερό απιονισμένο.
image
Κόστος παραγωγής ενέργειας από τη συσκευή (παραγωγή ενέργειας από το υδρογόνο) του Πέτρου Ζωγράφου εν συγκρίσει με την κιλοβατώρα της ΔΕΗ
image (1)
Απολογιστικό κόστος θερμικής ενέργειας (πράσινο χρώμα για τη συσκευή Ζωγράφου)
Ενημέρωση 12 Φεβρουαρίου 2016

Ιδρυτική διακήρυξη τoυ κοινωνικού κινήματος «Μεσόγειος»

Η πρώτη ανοιχτή συνάντηση και ανακοίνωση της ιδρυτικής διακήρυξης τoυ κοινωνικού κινήματος «Μεσόγειος» που υποστηρίζει τον εφευρέτη Πέτρο Ζωγράφο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην καφετέρια «Vive Mar» στη Βούλα.
Οι πολίτες που επιθυμούσαν να πληροφορηθούν περισσότερα για την εφεύρεση που παράγει ρεύμα και υδρογόνο από νερό είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον εφευρέτη από κοντά θέτοντας τα ερωτήματά τους, ενώ ο Πέτρος Ζωγράφος – σε μία κατάμεστη αίθουσα- τους ενημέρωσε για τις νεότερες εξελίξεις γύρω από το επίτευγμά του που έχει αφήσει άφωνη την επιστημονική κοινότητα.
Το κίνημα «Μεσόγειος» αποτελεί έναν φορέα στήριξης των προσπαθειών για την καθιέρωση της εφεύρεσης, τηρώντας τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της ελεύθερης πρόσβασης στην καθαρή ενέργεια για όλους τους πολίτες.
Ο κόσμος αγκαλιάζει την ελληνική συσκευή την ώρα που η νομική ομάδα του Πέτρου Ζωγράφου ακολουθεί πιστά τις διαδικασίες για την παγκόσμια κατοχύρωση της πατέντας, με στόχο αυτές να ολοκληρωθούν έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Η διαδικτυακή κοινότητα στήριξης του κ. Ζωγράφου αριθμεί ήδη περίπου 15.000 μέλη και συνεχώς αποκτά νέους υποστηρικτές.
Ο Πέτρος Ζωγράφος στην έναρξη της ομιλίας του έκανε λόγο για περίεργες συνδιαλλαγές και για δυσκολίες που συνάντησε κατά τη διάρκεια του ερευνητικού του έργου. «Για αυτόν τον λόγο απευθύναμε κάλεσμα υποστήριξης σε όλον τον κόσμο. Βλέπετε εσείς άλλο τρόπο; Σας ζητώ να κάνετε υπέρβαση και να αγωνιστείτε μαζί μας για το μέλλον των επόμενων γενεών» σημείωσε.
Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος τόνισε: «Αφιερώσαμε πολλά για την ανάδειξη της ελληνικής εφεύρεσης, κανένα άλλο μέσο πέραν του διαδικτύου δεν ασχολήθηκε. Ίσως αποτελεί την είδηση του αιώνα».
Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, Παναγιώτης Φιλντίσης, είπε: «Σεβόμαστε τους εφευρέτες, ως επιστημονική ένωση αποδεχόμαστε όλη αυτήν τη διαδικασία και ό,τι προτείνεται από τον εφευρέτη. Ειδική επιτροπή θα αξιολογήσει τα επιμέρους κομμάτια της συσκευής. Πρέπει να καθιερωθεί σύντομα στην παγκόσμια κοινότητα».
Ο καθηγητής Γεωφυσικής Σ. Παπαμαρινόπουλος επεσήμανε: «Αντιρρήσεις έχουν όσοι δεν γνωρίζουν το θέμα. Αυτή η συσκευή θα φέρει το χαμόγελο στον μέσο Έλληνα και θα ανακουφίσει την κάθε οικογένεια. Σε όσα είδα μέχρι στιγμής δεν εντόπισα κανένα επιστημονικό λάθος. Όταν πατενταριστεί παγκόσμια αυτή η συσκευή, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016, θα περάσουμε στην επόμενη φάση. Από την Ελλάδα θα ξεκινήσει η επανάσταση που όλοι περιμένουν».
Ο φυσικός Παντελής Κοτσιάνης ανέφερε: «Έχουμε στα χέρια μας τη φιλοσοφική λίθο. Οι δυνατότητες που μας δίνει αυτή η συσκευή μόνο η φαντασία μπορεί να τις ξεπεράσει. Υπάρχουν τεράστια, άμεσα και έμμεσα, οφέλη στην οικονομία και την κοινωνία. Οι πετρελαϊκές εταιρείες μας έχουν δεσμώτες στη σπηλιά του Πλάτωνα. Η εφεύρεση αυτή αποτελεί το φως που μας επιτρέπει να σπάσουμε τα δεσμά». (το βίντεο παρακάτω).

Ο αντιδραστήρας ψυχρής καύσης

petros-zographosΈνα 24ωρο μετά την ίδρυση του σωματείου υποστηρικτών «Μεσόγειος», ο Έλληνας εφευρέτης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και προχώρησε ακόμη ένα βήμα παραπάνω: άνοιξε την καρδιά της συσκευής που αλλάζει τα δεδομένα στον πλανήτη. Παρουσίασε στην κάμερα της «Ζούγκλας» το εσωτερικό του αντιδραστήρα ψυχρής καύσης και ανέλυσε διεξοδικά τα εξαρτήματα από τα οποία αποτελείται.
Αφού αφαίρεσε τους πίρους και τις πολυμερικές μεμβράνες, εξήγησε ότι στο κάτω μέρος υπάρχουν έμβολα που δημιουργούν την κατάλληλη χωρητικότητα για τον συντονισμό των συχνοτήτων. Ο αντιδραστήρας, που περιέχει επίστρωση αργύρου και ψήγματα πλατίνας, αποτελεί μέρος της συσκευής που παράγει άφθονο ρεύμα από υδρογόνο (αέριο με μεταλλικές ιδιότητες).
Από τη συσκευή αφαιρέθηκε μόνο η καύσιμη ύλη, καθώς αναμένεται η παγκόσμια κατοχύρωση της πατέντας. Επιστήμονες που φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή έθεσαν ακόμη ένα ερώτημα: υπάρχει μπαταρία μέσα στη συσκευή; Φυσικά, αυτό δεν ισχύει, διότι η «καρδιά» μετρήθηκε με ειδικό ψηφιακό όργανο (βολτόμετρο).
Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή παρακάτω
Ενημέρωση 13 Οκτωβρίου 2016

Γερμανικό ενδιαφέρον για την εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου

Η εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα χρησιμοποιώντας ως καύσιμο το απλό νερό, όπως και οι προοπτικές που διανοίγονται από την αξιοποίησή της, έχουν παρουσιαστεί αναλυτικά σε ζωντανές εκπομπές του zougla.gr με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Οι νομικές διεργασίες που απαιτούνται για την κατοχύρωσή της παγκοσμίως, καθώς και η τεχνική αναβάθμισή της από τον εφευρέτη και την ομάδα του προκειμένου στο εγγύς μέλλον να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους πολίτες, βρίσκονται σε εξέλιξη όλο αυτό το διάστημα.
Η σπουδαία εφεύρεση έχει ξεπεράσει προ καιρού τα ελληνικά σύνορα. Έντονο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από μεγάλες εταιρίες του εξωτερικού, για την ανάπτυξη και προώθησή της στο ευρύ κοινό. Ο πρόεδρος μιας μεγάλης γερμανικής εταιρίας παραγωγής και εγκατάστασης ηλιακών πάνελ, Georg Scholl, συμβουλεύτηκε τον Έλληνα συνεργάτη του Ιωάννη Χρήστου, έκανε το επόμενο βήμα και ταξίδεψε στην Αθήνα για να συναντήσει την ερευνητική ομάδα.
Διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι την αρχή λειτουργίας της εφεύρεσης και την αποτελεσματικότητά της, ο Γερμανός επιχειρηματίας και επιστήμονας διαβλέπει, όπως πολλοί ακόμα, τις τεράστιες προοπτικές ανάπτυξής της. Έχουν ξεκινήσει δε διερευνητικές συζητήσεις με την ομάδα του Πέτρου Ζωγράφου, προκειμένου να εξακριβωθούν οι προϋποθέσεις που θα οδηγούσαν σε συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, ώστε να καταστεί εφικτή σύντομα η βιομηχανική κατασκευή της εφεύρεσης, με την απαραίτητη συνθήκη φυσικά η τελευταία να παραμείνει σε ελληνικά χέρια.
Δείτε το ρεπορτάζ παρακάτω (video 19)

Στο εργαστήριο του εφευρέτη

Επί τη ευκαιρία της επίσκεψης, το zougla.gr βρέθηκε στο εργαστήριο του Πέτρου Ζωγράφου και σας παρουσιάζει την αναβαθμισμένη εφεύρεση, με μια επίδειξη λειτουργίας της σε πραγματικές συνθήκες σε κατοικία: συνδεδεμένη εύκολα και απλά με το ηλεκτρικό δίκτυο, και με κλειστό τον διακόπτη της ΔΕΗ, παρακολουθούμε την εφεύρεση να παρέχει απρόσκοπτα ρεύμα καλύπτοντας τις ανάγκες ενός σύγχρονου σπιτιού. Χρησιμοποιώντας ως καύσιμο, το απλό νερό.
Παράλληλα, ο εφευρέτης μας ξενάγησε στο εργαστήριό του, εκεί όπου με υπερσύγχρονα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας έχει κατορθώσει να εφεύρει μια λύση, που φιλοδοξεί να λύσει το ενεργειακό πρόβλημα, με απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.
Δείτε το βίντεο παρακάτω (video 20)
Οι εξελίξεις με τη μεγάλη εφεύρεση είναι συνεχείς και ραγδαίες. Παραμείνετε συντονισμένοι …
Ενημέρωση 30 Οκτωβρίου 2016

Διαδικτυακή έρευνα – γκάλοπ για την εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου

Πέτρος Ζωγράφος
Πάρτε μέρος στην διαδικτυακή έρευνα – γκάλοπ για την εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου και επιλέξτε μία από τις απαντήσεις που σας αντιπροσωπεύει.
Οι ερωτήσεις σε αυτήν την έρευνα έχουν τεθεί με τέτοιον τρόπο ώστε να προκύψει και να αναλυθεί η τάση της κοινής γνώμης που έχει δημιουργηθεί, (μετά από σχεδόν 1 χρόνο), από την δημοσίευση της εφεύρεσης στη zougla.gr
Η ομάδα ΕΛΛΩ θα μεταβιβάσει τα αποτελέσματα στον Κο Πέτρο Ζωγράφο και την ομάδα του, καθώς και θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματα, ταυτόχρονα με την ανάλυση, στην ιστοσελίδα www.ello.gr, μετά την λήξη της ψηφοφορίας, στις 1 Ιανουαρίου 2017.
Όλοι οι επισκέπτες του ELLO.gr μπορείτε ελεύθερα -και χωρίς να δώσετε το email σας ή το όνομά σας- να λάβετε μέρος και να επιλέξετε μόνο μία από το σύνολο των απαντήσεων που σας δίνεται.
Ταυτόχρονα μπορείτε να ελέγχετε και την πορεία της έρευνας, (καταμέτρηση ψήφων και ποσοστά), καθ’ όλη την διάρκεια της ψηφοφορίας.
(Αυτό ισχύει μόνο με την προϋπόθεση πως έχετε πρώτα πάρει μέρος στην ψηφοφορία).
Η έρευνα θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2016, εκτός βέβαια αν προκύψει λόγος, είτε για διακοπή, είτε για επιπλέον επιμήκυνση.

Πιστεύετε πως η συσκευή - εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου θα εκπληρώσει στο μέλλον τις προσδοκίες, τόσο του Έλληνα εφευρέτη, όσο και των Ελλήνων που τον στηρίζουν και ελπίζουν σε μία παγκόσμια Ελληνική καινοτομία με σπουδαίο όφελος για την ανθρωπότητα;
Ναι, το πιστεύω. Αργά ή γρήγορα η εφεύρεση θα αλλάξει το ενεργειακό κατεστημένο του πλανήτη, με πολλά οφέλη για την ανθρωπότητα.
77%
407
Ναι, πιστεύω στην εφεύρεση, αλλά όχι στις προσδοκίες για "παγκόσμια ενεργειακή επανάσταση".
5%
27
Πιστεύω στην εφεύρεση, αλλά νομίζω, πως τελικά το κόστος της συσκευής και του καύσιμου μετάλλου θα εξισωθεί με τα τρέχοντα ενεργειακά κόστη.
2%
9
Αν και πιστεύω πως η εφεύρεση θα μπορούσε να προσφέρει πολλά στην ανθρωπότητα, στο τέλος, είτε θα ξεχαστεί, είτε θα γίνει προνόμιο για λίγους.
3%
15
Πιστεύω πως η συσκευή θα εκπληρώσει τις προσδοκίες του εφευρέτη, αλλά όχι και των ανθρώπων που τον πίστεψαν.
1%
3
Όχι. Δεν πιστεύω πως τα παγκόσμια καρτέλ πετρελαίου θα αφήσουν την εφεύρεση να προχωρήσει.
6%
30
Έχω τις αμφιβολίες μου. Αν είναι αλήθεια, πώς γίνετε να σιωπά η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα για ένα τέτοιο θέμα;
2%
13
Δεν θα εκπληρωθεί καμιά προσδοκία. Η εφεύρεση έχει πολλά κρυφά σημεία. Αν ο εφευρέτης ήθελε να τον γράψει η ιστορία, δεν θα έκρυβε τίποτα και ο καθένας θα μπορούσε να την κατασκευάσει παγκοσμίως. Μόνο τότε θα είχαμε "παγκόσμια ενεργειακή επανάσταση".
2%
13
Όλα είναι μια απάτη. Δεν πιστεύω καν στην εφεύρεση.
2%
11

 zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου